h

Blog

13 juli 2017

SP'er in Amerika (3)

Bottoms Up: van onderen naar boven regeren in Chelsea.

Een van de dingen die mij opviel tijdens mijn eerste paar weken stage bij GreenRoots, was hoe vaak er gemeenteraadsleden en buurtbewoners over de vloer kwamen. Dat zij zich betrokken voelen bij de strijd voor lokale milieurechten kon ik begrijpen, maar er kwam iedere dag wel iemand langs. Ook de burgemeester was regelmatig op ons kantoor te vinden en het ging lang niet altijd over het milieu.

Lees verder
12 mei 2017

Exxon Mobil en het belang van bondgenoten

SP’er in Amerika

Exxon Mobil en het belang van bondgenoten

In mijn vorige column schreef ik al over de politieke betrokkenheid in Chelsea. Tijdens mijn verblijf daar liep ik stage bij GreenRoots, een van de vele belangenorganisaties in het kleine stadje. Als milieubeweging houdt GreenRoots zich bezig met de industriële lasten waar het naburige Boston het stadje mee heeft opgezadeld.

Lees verder
12 april 2016

Ontluisterend

Veel betrokken burgers uit Purmerend en omgeving namen donderdag 7 april de moeite om de commissievergadering SOB bij te wonen. Het hoofdonderwerp was de ontwikkeling van de kom A7 (op de plaats van het ’Beusebos’) en maar liefst 24 mensen hadden zich gemeld om hun visie te geven. Toch werd het een ontluisterend schouwspel. En dat lag niet aan de insprekers.
Toen de raads- en commissieleden aan de beurt waren namen de meesten wel de moeite de insprekers te bedanken voor hun bijdrage en hun inzet en betrokkenheid, maar het bleef bij woorden, en vaak niet eens mooie woorden.

Lees verder
18 november 2015

De toekomst van de afkomst

Liberalen zijn onmachtig tot sociaal voelen. Ze missen het vermogen te zien dat anderen het in dit leven minder hebben getroffen dan zijzelf. En als ze het wel zien, zijn ze de eersten om te verklaren dat die anderen dat aan zichzelf te wijten hebben. Ze vinden het daarom ook een volstrekt natuurlijk gegeven dat de kloof tussen arm en rijk groeit. Armen hebben hun lot immers over zichzelf afgeroepen en verdienen het simpelweg niet om mee te profiteren van de groeiende rijkdom van de anderen.

Lees verder
2 juli 2015

Potpourri

Met de ja/ja-sticker op mijn brievenbus mis ik nooit wat. En vandaag 2 juli viel het juninummer van Purmerend Totaal in de bus, totaal te laat maar vol met een potpourri aan verrassende nieuwtjes. Zoveel, dat ik niet alles hier kan bespreken.

De Purmaryn wordt 25 jaar en krijgt van de gemeente een half miljoen euro als cadeau. Dat is iets meer dan 6 euro per inwoner en als dat geld goed geïnvesteerd wordt, is het dat meer dan waard.

Lees verder
25 juni 2015

Labbekak

“Voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt  honderdduizenden Nederlanders met een uitkering 'labbekakken', slappelingen die per direct aan het werk kunnen en moeten. 'Handen uit de mouwen', gebiedt hij het grootste deel van het half miljoen 'bijstanders', onder wie talloze hoogopgeleiden. 'Die kunnen ook gewoon asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan.

Lees verder
18 juni 2015

Amandementie

Hoera! De vlag uit! In het NOS-journaal van 20:00 uur op 18 juni heeft Annechien de moed gehad om – tegen de stroom in – het woord ‘dementie’ op de juiste wijze uit te spreken. De kans is groot dat ú het uitspreekt als demenTIE, met de klemtoon op TIE. Fout, helemaal fout! U bent het slachtoffer van groepsfalen en kuddedenken. Een paar ook-niet-beter-weters begint ermee, en binnen de kortste keren zegt (bijna) iedereen het na, want als de deskundigen het zeggen zal het wel goed zijn (en het líjkt Frans, nietwaar, dus gewichtig).

Lees verder
15 juni 2015

Bewoners Binneblijfstraat akkoord met verhuizing

Op zoek naar huurnieuws trof ik op het wereldwijde web het volgende berichtje aan:

HOORN - Intermaris wil 38 huurwoningen aan de Binneblijfstraat, Merenstraat en Drieboomlaan in Hoorn vervangen voor nieuwe sociale huurwoningen. Ruim 75% van de bewoners stemde in met het Sociaal Plan. Daarmee zijn de bewoners nu herhuisvestingskandidaat en kunnen zij verhuizen.

In mijn fantasie zou zo’n bericht als volgt verder kunnen gaan:

Lees verder
5 juni 2015

Smarttaal

Woonde ik in Amerika, ik was allang schatrijk geweest. U kent het verhaal (al of niet waar gebeurd) van het hondje dat door zijn vrouwtje in de magnetron te drogen werd gezet? Je zet zo’n schepsel natuurlijk niet in de wasdroger: dat is dierenmishandeling. Maar de magnetron, dat moet kunnen, dacht de bazin, en zo geschiedde. Ze had de gebruiksaanwijzing er nog eens zorgvuldig op nagelezen en nergens stond iets over huisdieren. En toch kon het beestje er niet tegen: binnen enkele minuten was het door en door gegaard.

Lees verder

Pagina's

U bent hier