h

Succesvolle actie in Purmer-Noord wordt vervolgd

18 januari 2018

Succesvolle actie in Purmer-Noord wordt vervolgd

Foto: SP

SP Purmerend was op zaterdag 13 januari te vinden in de Purmer-Noord. Tussen 12:00 en 14:00 gingen meer dan tien lokale SP'ers de buurt in met SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten om te kijken welke problemen er speelden.

Twee uur lang liepen meer dan tien lokale SP'ers door de Pottenbakkerstraat, Glasblazerstraat en Overlanderstraat om op te halen welke problemen er in de buurt speelden. Daarbij was ook SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten van de partij, die samen met de rest luisterden naar de vele verhalen die buurtbewoners aan de deur vertelden.

De buurtproblemen bleken niet mals. Van het slechte (groen)onderhoud van de buurt tot het verdwijnen van de apotheek en huisarts: er was genoeg waar de bewoners zich zorgen om maakten. Veel mensen in de Overlanderstraat met een fysieke beperking zijn afhankelijk van de huisartsenpost en apotheker die op enkele minuten van hun huis gevestigd is. Deze voorzieningen zullen binnenkort uit de buurt verdwijnen en veel verderop te komen, tot verontwaardiging bij veel van de bewoners. Daar vinden zij de SP aan hun zijde: zeker voor deze mensen zijn voorzieningen als een huisarts en apotheek van wezenlijk belang in hun eigen buurt. Ook overlast van hangjongeren en geluid kwam ter sprake. Verschillende bewoners gaven aan dat er veel te weinig te doen is voor de jongeren in de buurt, waardoor ze al gauw 's avonds in de straten rondhangen en overlast veroorzaken. Ook het slechte onderhoud van het groen in de straat werd veel genoemd.

Er was ook zeker positief nieuws: woningcorporatie WoonCompagnie doet het volgens de bewoners in de buurt best goed! Onze complimenten daarom naar de corporatie en we hopen dat ze de goede resultaten in deze buurt door zullen zetten. Zaterdag 27 januari gaat de SP terug naar de buurt om meer informatie op te halen over de gesignaleerde problemen. Daarna is er op 3 februari een buurtbijeenkomst in het wijksteunpunt (Overlanderstraat 650) om de uitkomsten van het onderzoek te bespreken.

Reacties

Ik heb in het ziekenhuis gelegen vanwege een nieroperatie ik heb van de SP alles gemist ik had graag ook nog over de purmer noord waar ik woon nog het een en ander toe willen voegen maar helaas mocht het niet zo zijn mijn volledige steun en stem ook van mijn vrouw gaat naar jullie ik hoop dat alle gemeentes waar jullie meedoen een flink aantal zetels kunnen bemachtigen op dit moment kan ik alleen maar herstellen maar ik hoop dat de partij hoge ogen gaat gooien dan hebben wij eindelijk een goede partij op de juiste plaats.
M.V.G. Joop Kroon

Reactie toevoegen

U bent hier