h

SP woedend op college om huisuitzettingen

1 februari 2018

SP woedend op college om huisuitzettingen

Foto: SP

"Ik heb er geen goed woord voor over", vertelt SP-lijsttrekker Bram Buskoop over de huisuitzettingen op de Baanstee. "Dit college mist een behoorlijke dosis zelfreflectie. Ze bouwen veel te weinig woningen voor mensen die het nodig hebben, dan kun je wachten op praktijken waar mensen illegaal wonen. In plaats van de problemen op te lossen, straffen Stadspartij, VVD en AOV mensen die de dupe worden van hun beleid."

Woedend was Buskoop eerder al, toen het besluit kwam van het gemeentebestuur om een aantal mensen die illegaal een woning betrekken op de Baanstee uit te zetten. "Als mensen nergens anders heen kunnen, besluit het college ook de laatste echte optie voor een dak boven hun hoofd weg te nemen. Ik vind het onvoorstelbaar dat we dat in onze stad doen."

"Ik begrijp dat wethouders zoveel verdienen dat ze niet meer kunnen inzien dat er mensen zijn die het veel zwaarder hebben dan zij, maar dit druist dwars in tegen de normen en waarden die we hebben." Buskoop vindt het 'onwenselijk' als mensen illegaal een woning betrekken, maar vindt niet dat in tijden van woningcrisis mensen uitgezet mogen worden. "Je wilt dat mensen in een gewoon huis kunnen wonen dat veilig is en aan alle normen voldoet. Alleen kiezen de meeste partijen in de gemeenteraad toch elke keer weer voor het project met veel te dure woningen, waardoor de krapte bij mensen met lage en middeninkomens steeds zichtbaarder wordt."

De lijsttrekker wenst de mensen op de Baanstee veel sterkte en moed toe: "Ik sta volledig achter de keuze van deze mensen om daar te gaan wonen, ik kan me voorstellen dat ik hetzelfde zou doen in hun situatie. Ik wens ze in ieder geval veel sterkte met hun situatie. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd."

Reacties

Geachte heer Bram Buskoop,
De burgemeester dhr. Bijl heeft in 2012 bewust onrecht matig mijn koopwoning gesloten. In 2017 aan de gemeente raad een onafhankelijk integreitsonderzoek gevraagd maar niemand is thuiskomst ook de SP niet. Wat is uw mening hierover. Meer informatie kunt u halen bij Arie Wim Boer en Ernst Verdamme

Reactie toevoegen

U bent hier