h

Drie SP-gemeenteraadsleden benoemd

23 maart 2018

Drie SP-gemeenteraadsleden benoemd

Foto: SP

Op vrijdag 23 maart zijn de drie nieuwe SP-gemeenteraadsleden benoemd. Het gaat om de 22-jarige Bram Buskoop, Ruben van Kuik (24) en Rijn Buskoop (61).

De nummer vier van de SP-lijst, Mynke Vet, was met voorkeursstemmen gekozen maar zag om persoonlijke redenen toch af van een zetel in de raad. Wel was ze blij verrast dat ze zoveel persoonlijke stemmen heeft gekregen. Ze zal in een andere rol zeer actief blijven binnen SP Purmerend. Van de drie benoemde SP-raadsleden zijn er twee onder de 25 jaar, iets wat weinig fracties de SP na kunnen doen. Niet voor niks waren veel jongerenthema's voor de SP erg belangrijk deze verkiezingen, zoals een Jongerenraad, sociale woningbouw en genoeg activiteiten voor de jeugd.

Tijdens het eerste overleg van de fractie is SP-lijsttrekker Bram Buskoop benoemd tot fractievoorzitter. Tijdens de eerste raadsvergadering van de lijsttrekkers vertelde Buskoop dat hij hoopte dat andere partijen, net als de SP altijd doet, ook nu de verkiezingen voorbij zijn actief blijven in de stad: "Als partijen zich nu jaren niet laten zien, is het vertrouwen van de kiezer enorm geschaad. Met mensen praten doe je niet allleen tijdens de verkiezingen, maar het hele jaar door."

Buskoop hoopt op een zo links en zo vooruitstrevend mogelijk college: "Als de afgelopen vier jaar iets duidelijk is geworden, is dat rechts beleid in deze stad niet werkt. De rechtse coalitie heeft drie zetels verloren, terwijl links er vier bij kreeg. Een duidelijk signaal dat links een stevige vinger in de pap moet krijgen."

Reactie toevoegen

U bent hier