h

SP in actie voor veilig oversteken

13 maart 2018

SP in actie voor veilig oversteken

Foto: SP

Op vrijdag 9 maart kwam SP Purmerend in actie voor een veiligere Overlanderstraat. In de lange straat is geen enkel veilig oversteekpunt te vinden, en dat moet anders. 

SP-lijsttrekker Bram Buskoop: "Het is zeer onveilig dat er in deze hele straat geen enkele veilige oversteekplaats te vinden is. Elke keer moeten Purmer-Noorders tot wel tien keer heen en weer kijken voordat ze over kunnen steken." In de Purmer-Noord wonen bovendien veel mensen die slecht ter been zijn. Hij gaat verder: "Al helemaal voor deze mensen is het een must dat er een zebrapad komt. Het zicht voor mensen in een rolstoel is slecht, omdat ze niet over geparkeerde auto's kunnen kijken. Laat de auto's in de straat nu wachten, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken."

Om de actie meer aandacht te geven plaatste de SP een filmpje op Facebook, waarin de SP-lijsttrekker het probleem toelicht. "Het is een simpele manier om de veiligheid voor mensen die slecht ter been zijn fors te vergroten. En ja, dan moet de auto maar even stilstaan, zodat mensen in een rolstoel of met een rollator rustig kunnen oversteken." Buskoop roept de wethouder ook op om zo snel mogelijk hier iets aan te doen. Na 21 maart zal de SP zelf weer in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn en ook daar aandacht vragen voor veilig oversteken.

Reacties

Ik woon aan het begin van de overlanderstraat bij het eerste portiek als je weg wilt rijden heb je geen overzicht om te kijken of er een auto aankomt zou heel fijn zijn als daar spiegels worden opgehangen en er zijn ook vaak aanrijdingen geweest hoop dat hier wat aangedaan word

De Overlanderstraat inderdaad een soort racebaan gworden waar je je leven in de waagschal zet om over te kunnen steken, zeker met een rollator, want je loopt niet snel genoeg en er zijn automobilisten die daarom beginnen te toeteren, in plaats van te stoppen. Er is mij een keer verteld door iemand van de gemeente purmerend dat het veel te gevaarlijk is om een sebrapad in de Overlanderstraat te leggen, want zo werd er gezegd, sommige automobilisten zien een voetganger soms over het hoofd en ja dan heb je een vreselijk ongeluk. Dat is ook een keer in Volendam gebeurd. Daarom dus GEEN sebrapad op deze uiters drukke verkeersweg. En daarom wordt er dus ook op de stoepen gefiets! soms zie ik eook een auto over de stoep rijden. maar ondertussen is het heel normaal geworden , want er is geen toezicht en de mensen houde wijselijk hun mond dicht, want..............je mag nergens iets van zeggen want dan worden sommige lui boos op je! Een brutaal mens {mensen] heeft de halve wereld en de rest de andere helft. Het is en blijft absurd dat dit gewoon door kan gaan met alle gevolgen van dien! Ik protesteer!! Wie durft met mij te protesteren? De gemeente zou hier paal en perk aan moeten stellen. Gemeente Purmerend maak hier een einde aan dat a-sociale gedrag van de weggebruikers! Meer blauw op straat!

Reactie toevoegen

U bent hier