h

SP Purmerend gaat verder in de Anne Franklaan

23 april 2018

SP Purmerend gaat verder in de Anne Franklaan

Foto: Ruben van Kuik

Op zaterdag 21 april was de SP weer aanwezig in de Anne Franklaan. Bij de vorige buurtactie was de 'roze' flat bezocht en nu waren de 'blauwe' flat en 'gele' flat aan de beurt.

Opnieuw waren er zes SP'ers met een enquête in de hand te vinden in de Anne Franklaan. De 'blauwe' en 'gele' flats leken op het eerste gezicht zichtbaar beter onderhoud te hebben gehad, maar een tweede blik liet nog steeds veel verrotte kozijnen en woningen met enkele beglazing zien.

Sommige bewoners waren niet aanwezig in hun huis, vermoedelijk vanwege het mooie weer. Van de bewoners die er wel waren kregen we veel input. Het blijkt dat de woningcorporatie actief moet worden lastiggevallen voordat er iets gebeurt. Daarbij blijkt vooral de aanwezigheid van schimmel een vaak aanwezig probleem.

Alle bewoners van de flats in de Anne Franklaan hebben een uitnodiging in de bus gehad voor de buurtbijeenkomst in het Triton op 28 april om 12:00. We hopen dat zoveel mogelijk buurtbewoners met klachten over het onderhoud in de woning aanwezig zullen zijn, zodat er een duidelijk signaal afgegeven kan worden naar de woningcorporatie.

De SP vindt dat iedereen een schimmelvrij en goed geïsoleerd huis verdient. Het kan niet zo zijn dat mensen die met grote onderhoudsgebreken zitten geen gehoor kunnen vinden bij de woningcorporatie.

Reactie toevoegen

U bent hier