h

SP Purmerend opnieuw in de Anne Franklaan

15 april 2018

SP Purmerend opnieuw in de Anne Franklaan

Foto: Rijn Buskoop

Op zaterdag 14 april was SP Purmerend terug in de Anne Franklaan. Bij een buurtonderzoek twee weken eerder bleek het onderhoud aan de woningen een belangrijk punt te zijn, daarom zijn wij met een enquête over het onderhoud van de woningen teruggegaan.

Met een enquête in de hand waren 6 SP'ers terug in de Anne Franklaan om het probleem met het onderhoud gedetailleerd in kaart te brengen. Meerdere bewoners klaagden dat hun keuken en badkamer na meer dan 20 jaar aan vernieuwing toe zijn, maar dat de woningcorporatie niet thuis geeft. Ook vonden sommige buurtbewoners dat de woningcorporatie te moeilijk te bereiken is als er reparaties moeten worden uitgevoerd.

Schimmel door slechte ventilatie en kou door enkele beglazing zijn ook klachten die we zijn tegengekomen. “Het is soms onvoorstelbaar dat mensen in onze stad nog zo moeten leven. Mensen betalen zich blauw voor een beetje warmte in huis. Dat kan en moet anders. Daarom willen we dat ook de gemeente gaat investeren in isolatie van woningen", aldus SP-fractievoorzitter Bram Buskoop.

Zaterdag 28 april organiseert de SP Purmerend een buurtbijeenkomst in het Triton van 12:00 tot 14:00 om buurtbewoners met klachten over de woningcorporatie bijeen te brengen. Enkele buurtbewoners hebben toegezegd aanwezig te zijn en wij hopen dat zoveel mogelijk buurtbewoners die met klachten over de woningcorporatie zitten, aanwezig zullen zijn om zich te verenigen en actie te ondernemen.

21 april zullen we weer in de Anne Franklaan te vinden zijn en dan zullen we ook ons onderzoek in de andere flats verrichten. Wij raden alle bewoners van de Anne Franklaan aan om vooral naar de buurtbijeenkomst op 28 april in het Triton te komen.

Reactie toevoegen

U bent hier