h

Buurtonderzoek SP naar vocht en schimmel

16 mei 2018

Buurtonderzoek SP naar vocht en schimmel

Foto: Ruben van Kuik

Op zaterdag 12 mei jl. was de SP Purmerend te vinden in de Vigilantestraat en de Van Garderenstraat in de Purmer-Noord om een buurtonderzoek naar vocht en schimmelproblemen te doen. Dit naar aanleiding van een melding via de SP Hulpdienst.

Alhoewel veel bewoners niet thuis waren zijn er ernstige gevallen van schimmel in de badkamer en in de hal gevonden. Door de slechte mogelijkheden tot ventileren blijft de schimmel ook steeds terugkomen, zelfs na opnieuw gestukt te hebben is de schimmel niet verdwenen.

De mate van schimmel verschilt per woning, toch brengt ook een kleine hoeveelheid schimmel gezondheidsproblemen met zich mee. Wonen in een schimmelhuis kan je ernstig ziek maken. De woningcorporatie blijkt traag op klachten te reageren en er is zelfs een rechtszaak tegen hen gaande

Zaterdag 26 mei zal de SP Purmerend weer in de Vigilantestraat en de van Garderenstraat zijn om ook de bewoners met de bewoners te spreken die niet aanwezig waren op 12 mei. Het mag duidelijk zijn dat schimmelwoningen een groot gezondheidsrisico zijn dat snel opgelost dient te worden.

Heeft u ook last van schimmelwoningen of andere problemen, dan kunt u altijd naar onze SP Hulpdienst bellen via (06) 33 62 34 11.

Reactie toevoegen

U bent hier