h

SP Purmerend bezoekt Gildeplein

5 maart 2019

SP Purmerend bezoekt Gildeplein

Foto: SP

Zaterdag 2 maart was de SP Purmerend samen met lijsttrekker Eric Smaling op het Gildeplein om aandacht  te trekken voor de Provinciale Statenverkiezingen. 

Met een groep enthousiaste SP'ers zijn er, samen met lijstrekker Eric Smaling, flyers uitgedeeld en zijn gesprekken met omwonende aangeknoopt. Zaken die als belangrijk worden ervaren en waar de Provinciale Staten een rol is speelt zijn woningbouw, de verduurzaming en het openbaarvervoer in de regio. 

De boodschap van de SP is duidelijk: ga vooral stemmen! Veel mensen gaven aan niet te zullen stemmen. Mensen gaven aan niet te stemmen omdat ze geen tijd te hebben, geen vertrouwen in de politiek meer hebben of niet genoeg verdieping hebben om een goede keuze te kunnen maken. Dit laat nogmaals zien dat de Provinciale Staten én de andere bestuurslagen meer in verbinding met de burger moeten staan. 

Bij een grote groep van het winkelende publiek was de onvrede goed merkbaar. De energierekening stijgt, het bemachtigen van een betaalbare woning wordt steeds moeilijker en tegelijkertijd zien mensen grote bedrijven als Shell en Unilever cadeautjes van de regering krijgen. 

De SP roept iedereen die ontevreden is met het huidige beleid vooral te gaan stemmen. Laat deze verkiezingen een referendum over Rutte en zijn kabinet worden. De Provinciale Staten kiezen immers ook de Eerste kamer, als het kabinet daar haar meerderheid verliest dan valt het doek voor hen. 

Reactie toevoegen

U bent hier