h

SP Purmerend houdt Algemene Ledenvergadering

10 april 2019

SP Purmerend houdt Algemene Ledenvergadering

Foto: SP

Maandag 8 april heeft de SP Purmerend haar algemene ledenvergadering gehouden. Uit de vergadering werd duidelijk dat de SP Purmerend vooral verder wil gaan met het socialer en rechtvaardiger maken van Purmerend. Wel zal het bestuur met goedkeuring van haar leden een officieel verzoek doen aan de opgestapte raadsleden om hun zetel, volgens de afspraak, terug te geven aan de afdeling.

De ledenvergadering werd druk bezocht, naast de vele leden was onder andere Lieke Smits, algemeen secretaris van de landelijke SP, aanwezig. Zij hield aan het begin van de avond een inspirerend praatje waarin werd benadrukt dat de afdeling Purmerend alleen maar sterker zal worden.

De organisatiesecretaris gaf een korte reconstructie over het opstappen van twee voormalig SP-raadsleden. Verschillende leden uitten hun ongenoegen dat deze twee raadsleden zonder gesprek met hen of het bestuur ervandoor zijn gegaan. Leden kregen de getekende verklaringen van beide voormalig-raadsleden te zien, een deel luidt: ‘’De duur van het lidmaatschap van de gemeenteraad wordt bepaald door de ledenvergadering van de afdeling waartoe ik behoor. Zodra de ledenvergadering van de afdeling dit schriftelijk verzoekt zal ik mijn zetel ter beschikking stellen van de SP.’’ Het bestuur zal, met goedkeuring van de aanwezige leden, officieel de zetels terugvragen. ook zal het bestuur vragen het verwijderen van de SP Purmerend Facebook pagina ongedaan te maken en deze terug te geven aan de afdeling.

Het bestuur wilde vooral aandacht geven aan haar plannen voor de komende periode ‘’want de afdeling Purmerend is veel meer dan twee opstappers’’. Het bestuur maakte bekend de acties voor het behoud van het Beusebos voort te gaan zetten. Ook is er een bezoek als afdeling aan het landelijke partijbureau in Amersfoort gepand. Tot slot zal Renske Leijten, Tweede Kamerlid en woordvoerder Europa en de EU, op 17 mei te gast zijn bij een door de SP Purmerend georganiseerde avond over de Europese verkiezingen. Er wordt nog gewerkt aan een precieze invulling van deze avond en leden waren enthousiast om mee te denken en te helpen.

Theo de la Haye, de voorzitter van de SP Purmerend, maakte bekend dat hij wegens gezondheidsproblemen het voorzitterschap per direct neerlegt. Wel blijft hij als algemeen bestuurslid actief in het bestuur. De benodigde inspanning die het voorzitterschap vergt konden niet meer worden opgebracht zonder de gezondheid te schaden. De leden begrijpen zijn beslissing en Theo werd dan ook door alle aanwezigen bedankt voor zijn harde werk als voorzitter. Door de aanwezige leden is besloten dat organisatiesecretaris Maxim Burlini, tot aan de volgende bestuursverkiezingen in oktober, Theo zal opvolgen als interim-voorzitter.

Over de aankomende bestuursverkiezingen in oktober stonden werd ook gesproken. Na een korte uitleg over de verschillende functies binnen het bestuur werden de aanwezige leden aangemoedigd om zich vooral te kandideren voor een rol in het bestuur. Voor geïnteresseerde leden is er de mogelijkheid om met het bestuur mee te lopen.

Tot slot heeft raadslid Ruben van Kuik alle aanwezige leden opgeroepen om problemen in Purmerend te delen met de raadsfractie. Ook is iedereen van harte uitgenodigd om te gast te zijn bij de fractievergaderingen. Na een rondvraag was de vergadering geëindigd en werden de leden bedankt voor hun aanwezigheid. De sfeer was uiterst positief en leden waren enthousiast om hun tijd en energie weer te kunnen steken in het socialer en rechtvaardiger maken van Purmerend.

Reactie toevoegen

U bent hier