h

SP Purmerend nodigt wethouder Tijmstra uit om slechte staat van fietspaden in Purmerend te ervaren

5 juli 2019

SP Purmerend nodigt wethouder Tijmstra uit om slechte staat van fietspaden in Purmerend te ervaren

Foto: SP

De SP Purmerend heeft Wethouder Tijmstra (CDA) uitgenodigd om tijdens zomerreces met een scootmobiel over enkele fietspaden in Purmerend te rijden. De SP Purmerend hoopt op deze manier de slechte staat van fietspaden in Purmerend onder de aandacht van de wethouder van Verkeer en vervoer te brengen.

Meerdere gebruikers van scootmobiels klaagden over de staat van de fietspaden. Enkele paden zouden, vanwege hobbels/gaten in de weg en te brede voegen tussen tegels, gevaarlijk zijn voor gebruikers van scootmobiels. Na een onderzoek van de SP Purmerend blijkt ook dat fietsers zich zorgen maken over de staat van meerdere fietspaden in Purmerend.

Een aantal bewoners hebben de fietspaden die in slechte staat verkeren aan de gemeente doorgegeven. Helaas blijft dit hangen of blijft het bij kleine herstelwerkzaamheden, waardoor de fietspaden binnen enkele weken weer in hun oude staat vervallen. Ingrijpende renovaties aan de paden blijven vaak uit en het fietspad aan de Markerkade zou zelfs pas circa 2029 worden gerenoveerd.

Als wethouder van Verkeer en vervoer is mevrouw Tijmstra verantwoordelijk voor de staat van de fietspaden in Purmerend. Omdat de gemeente Purmerend zich niet bewust lijkt te zijn van de slechte staat van enkele fietspaden nodigt de SP Purmerend de wethouder uit om dit aan den lijve te ondervinden, door over enkele van deze fietspaden met een scootmobiel te rijden

In het Coalitieakkoord 2018-2022 staat onder andere het volgende:

‘’ Fietsen is duurzaam vervoer en je blijft tegelijkertijd in beweging. Voor het centrum geldt nog, dat het stimuleren van de fiets een effect kan hebben op het autoluw maken van de binnenstad. De bereikbaarheid van de binnenstad met de fiets vraagt om kwalitatief goede fietspaden’’.

De SP Purmerend hoopt dan ook dat de wethouder bereid is om op haar uitnodiging in te gaan om tijdens het zomerreces over enkele van deze fietspaden met een scootmobiel te rijden.

Reactie toevoegen

U bent hier