h

Nieuws van de afdeling

20 februari 2018

Hier hadden betaalbare huurwoningen moeten staan!

Foto: SP

Op maandag 19 februari voerde de SP actie in de Weidevenne en de beoogde nieuwe wijk Kop West tegen de veel te dure woningen die daar komen en voor het bouwen van veel meer betaalbare (huur)woningen.

Lees verder
10 februari 2018

SP Purmerend wil referendum over hoogbouw binnenstad

De SP in Purmerend wil dat bewoners zich in een referendum kunnen uitspreken over de plannen van het college om een grote woontoren in de historische binnenstad neer te zetten. SP-lijsttrekker Bram Buskoop ziet het liefst dat dit referendum bindend is, maar die mogelijkheid geeft de lokale wetgeving niet. Wat hem betreft moet de gemeente wel de uitslag overnemen.

Lees verder
10 februari 2018

Bewoners Wheermolen blij dat lokale SP terug is

Foto: SP

Op zaterdag 10 februari was de lokale SP in en rond het Makadocentrum te vinden. Ook SP-lijsttrekker Bram Buskoop (eerste van links) was erbij. Bewoners van de wijk waren verheugd te horen dat ze op 21 maart weer op de SP kunnen stemmen.

Lees verder
8 februari 2018

Purmerends FNV-debat legt partijverschillen bloot

Op woensdag 7 februari hield de FNV Zaanstreek-Waterland een verkiezingsdebat in Concordia op de Koemarkt. Het stond in het teken van het tienpuntenplan van de FNV, wat vooral gaat over inkomen, zorg en armoede. Elf lokale politieke partijen waren daarbij aanwezig, waaronder de SP.

Lees verder
1 februari 2018

SP woedend op college om huisuitzettingen

Foto: SP

"Ik heb er geen goed woord voor over", vertelt SP-lijsttrekker Bram Buskoop over de huisuitzettingen op de Baanstee. "Dit college mist een behoorlijke dosis zelfreflectie. Ze bouwen veel te weinig woningen voor mensen die het nodig hebben, dan kun je wachten op praktijken waar mensen illegaal wonen. In plaats van de problemen op te lossen, straffen Stadspartij, VVD en AOV mensen die de dupe worden van hun beleid."

Lees verder
27 januari 2018

Vervolgactie Purmer-Noord een succes

Foto: SP

Na 13 januari rondom het Gildeplein in de buurt gevraagd te hebben wat er speelt, gingen we 27 januari terug om nog meer mensen te spreken. Een succes: tien actieve SP'ers spraken tientallen buurtbewoners over wat er goed gaat en beter kan in hun buurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier