h

Nieuws van de afdeling

13 december 2018

SP: 'Meer sociale huurwoningen bouwen'

Foto: SP

SP Purmerend wil dat het aantal sociale huurwoningen wordt verhoogd bij nieuwbouwprojecten. Momenteel is de afspraak dat 30% van de nieuw te bouwen woningen sociale huurwoningen moeten zijn, maar de SP wil dit verhogen naar 40%. Op die manier komen meer mensen sneller aan een sociale huurwoning, iets wat voor de SP zeer belangrijk is.

Lees verder
7 december 2018

SP biedt petitie kindzorg aan

SP Purmerend bood op vrijdag 7 december de petitie aan voor het behoud van de spoedeisende hulp voor kinderen buiten kantoortijden. De petitie is totaal door 3.213 mensen uit Purmerend en omstreken ondertekend. 

Lees verder
6 december 2018

SP Purmerend over woningnood en statushouders

Foto: SP

Donderdagavond 6 december spreekt de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) van gemeenteraad over de huisvestingsverplichting voor statushouders. SP-fractievoorzitter Bram Buskoop laat vooral weten dat woningnood opgelost moet worden, en dat het schrappen van een regeling daarbij veel te weinig helpt.

Lees verder
5 december 2018

Fijne Sinterklaas!

SP Purmerend wenst alle kinderen en ouders een fijne Sinterklaasviering. We hopen dat alle kinderen een mooie dag beleven.

Lees verder
4 december 2018

Buskoop: "Coalitie loog over sociale huurwoningen"

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Bram Buskoop vindt dat de coalitiepartijen hebben gelogen naar Purmerenders, door in te stemmen met een groot nieuwbouwproject met slechts 16% sociale huurwoningen. Stadspartij, CDA, D66, PvdA en AOV hebben namelijk in hun coalitieakkoord staan dat bij (grote) nieuwbouwprojecten minstens 30% van de woningen sociale huurwoningen moeten zijn, maar dit zal bij nieuwbouwproject Brantjesoever nog geen 16% zijn (18 sociale huurwoningen, in plaats van de 30%-norm, 35 sociale huurwoningen).

Lees verder
3 december 2018

SP wil hoogbouw op juiste plek

Foto: SP

De SP wil dat er hoogbouw in Purmerend op de juiste plaats komt, en dat er veel sociale huurwoningen in deze woontorens komen. In en ronddom de binnenstad hoogbouw levert te veel problemen op. Juist aan de randen van de stad zijn er enorm kansen om veel woningen te bouwen en daar kan zeker de hoogte in worden gegaan. SP Purmerend hoopt dan ook dat er haast wordt gemaakt met plannen voor hoogbouw aan de randen van de stad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier