h

Bewoners Wheermolen blij dat lokale SP terug is

10 februari 2018

Bewoners Wheermolen blij dat lokale SP terug is

Foto: SP

Op zaterdag 10 februari was de lokale SP in en rond het Makadocentrum te vinden. Ook SP-lijsttrekker Bram Buskoop (eerste van links) was erbij. Bewoners van de wijk waren verheugd te horen dat ze op 21 maart weer op de SP kunnen stemmen.

Tussen 12:30 en 14:30 praatten lokale SP-actievelingen met winkelend publiek en bewoners uit de buurt. Gesprekken gingen over problemen in de buurt en in de stad, maar ook over het sleepwet referendum dat tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart plaatsvindt. De SP is tegen de sleepwet, onder meer vanwege het massale aftappen van onschuldige burgers dat hiermee mogelijk wordt. Lokaal gezien waren de bewoners vooral blij dat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen weer een lokale SP-kandidaat konden aanvinken in het stemhokje, waar ze in 2014 nog moesten uitwijken naar andere partijen.

Een van de onderwerpen die vaak ter sprake kwam was de renovatie van de Mercuriusflats. De flats waren toe aan vernieuwing en woningcorporatie Intermaris is daar sinds juli 2017 mee bezig. Zo worden onder meer kozijnen vervangen, komt er beter isolatiemateriaal voor woningen en wordt het uiterlijk van de flats opgefleurd. De huren worden hierom met 15 euro per maand verhoogd, maar daar zou een besparing van 35 euro per maand op de energielasten tegenover staan. Dat betekent dat bewoners gemiddeld zo'n 20 euro per maand minder kwijt zullen zijn aan hun vaste lasten. Als SP houden we de komende tijd goed in de gaten of dit ook daadwerkelijk het geval is. Daarnaast worden de woningen losgekoppeld van het gas en gaan over op Stadsverwarming. Op dit gebied waren er complimenten voor Intermaris, die de kosten voor de vervanging van de kookplaten op zich nam. Kritiek op de hele renovatie was er ook, vooral omdat bewoners een jaar lang in het midden van alle werkzaamheden moeten leven.

Een aantal jongeren vond het maar 'een saaie buurt', terwijl anderen het treinstation en het winkelcentrum om de hoek konden waarderen. Ouderen waren vooral ontevreden met het feit dat ze geen betaalbare seniorenwoning konden vinden en daardoor in hun (te grote) woning moesten blijven zitten. Twee grote actiepunten voor de SP in Purmerend zijn gelukkig dan ook de doorstroom naar seniorenwoningen verbeteren en het aantal betaalbare huurwoningen fors verhogen. We doen het #VoorElkaar!

Reactie toevoegen

U bent hier