h

'Kiezen voor Purmerenders, niet voor projectonwikkelaars'

9 maart 2018

'Kiezen voor Purmerenders, niet voor projectonwikkelaars'

Foto: SP

Op woensdag 21 maart staan Purmerenders voor een keuze. Doorgaan met het behartigen van belangen van vastgoedmanagers, projectontwikkelaars en grote commerciële bedrijven, of kiezen voor mensen die veel te lang moeten wachten op een woning, kiezen voor mensen die schone lucht willen inademen en kiezen voor mensen die veel te lang elke dag in de file moeten staan.

Stadspartij, VVD en AOV, tot voor kort in samenwerking met het CDA en D66, kiezen voor de belangen van de rijke elite, de belangen van vastgoedmanagers, projectontwikkelaars en grote commerciële bedrijven. Of het nu is met de hoogbouw in de binnenstad, woningbouwprojecten in de stad of het Beusebos, dit knetterrechtse college doet alles om de wensen van deze mensen uit te laten komen.

Er worden bomen gekapt voor een hotel, terwijl die bomen hard nodig zijn voor de schone lucht in de stad. Er wordt een megatoren in de binnenstad neergezet, terwijl de vekeersopstoppingen rond het stadje nu al veel te groot zijn. Er worden dure koopwoningen neergezet van soms meer dan 800.000 euro, terwijl de wachtlijst voor een betaalbare sociale huurwoning inmiddels meer dan 20 jaar bedraagt. Er wordt gepraat over het binnenhalen van toeristen, terwijl onze eigen inwoners in armoede leven.

De SP wil afrekenen met deze asociale politiek van geld boven mensen en afrekenen met de opstelling van politici naar onze inwoners toe. De SP kiest voor andere politiek en voor de belangen van de Purmerenders.

Hoe anders? 

1. Als enige partij spreekt SP Purmerend zich uit vóór bindende en correctieve referenda in de stad. Purmerenders moeten slechte besluiten kunnen terugdraaien en onderwerpen kunnen aankaarten als ze willen.

2. Er is geen partij die zoveel sociale woningen wil bouwen als de SP. Veel partijen kunnen er goed over lullen, maar niemand zet in het programma zoals wij dat er minstens 40% sociale woningbouw bij elk project moet komen. Zonder die minimale garantie worden wachtlijsten nooit opgelost en betekenen beloftes van politici niks.

3. We pleiten meer dan welke partij dan ook voor een gemeentelijke dienst voor de huishoudelijke zorg, gevrijwaard van winsten in de zakken van directeurs, gevrijwaard van onwerkbare tijdsdruk voor zorgverleners en gevrijwaard van winstprikkels. We gaan voor samenwerking om te komen tot de zorg die nodig is voor iedereen.

4. We laten Purmerenders niet opdraaien voor de problemen in de Beemster en houden Purmerend daarom als zelfstandige gemeente. We willen democratie dicht bij de burgers houden en dat gaat niet als gemeenten constant moeten fuseren. Purmerend is groot genoeg om een eigen gemeente te blijven.

5. Met behoud van uitkering aan het werk gaan staan we in Purmerend niet toe. Werken hoort te lonen en iedereen hoort minstens minimumloon te verdienen. De enigen die baat hebben bij deze constructies zijn bedrijven, die vaste werknemers ontslaan en voor minder geld uitkeringsgerechtigden aan het werk zetten.

Mensen gaan bij ons voor. Altijd. Daarom gaan we ook altijd de buurten in, ook als er geen verkiezingen zijn. We komen langs, luisteren en maken werk van wat we horen. Dat kan nog beter met een sterke SP in de gemeenteraad van Purmerend. Stem 21 maart lijst 9, op de SP!

Bram Buskoop
Lijsttrekker SP Purmerend

Reacties

Zo mag ik het horen! Red de bomen. Bescherm de werknemers tegen uitbuiting. Stop het huisjesmelken van de vastgoedmaffia in samenwerking met de rechtse coalitie.

Reactie toevoegen

U bent hier