h

SP wint verkiezingen in Purmerend!

22 maart 2018

SP wint verkiezingen in Purmerend!

Foto: SP

SP Purmerend heeft drie zetels gewonnen in de nieuwe gemeenteraad. Een fantastisch resultaat voor alle Purmerenders die veel te lang moeten wachten op een betaalbare woning, vindt gekozen SP'er Bram Buskoop.

"Voor de SP Purmerend een historische overwinning", vertelt kersvers SP-raadslid Bram Buskoop. "Drie zetels is fantastisch, daarmee kunnen we onze acties op straat mooi combineren met voorstellen in de raad. We komen van nul zetels, dus dan drie raadsleden mogen leveren is meer dan mooi. Met onze drie zetels doen we zeker niet onder voor alle partijen, op een na hebben alle partijen drie of vier zetels. Nu is het zaak dat er een coalitie komt die wél volledig inzet op betaalbaar wonen, lagere energielasten en sociaal armoedebeleid."

Links wint in Purmerend, maar liefst 5 zetels extra. De PvdA verliest weliswaar een zetel, maar GroenLinks (+2) en SP (+3) maken dat meer dan goed. Rechts raakt versplinterd met verlies voor Stadspartij (-2), D66 (-1) en de komst van de PVV in de raad. SP Purmerend wil een zo sociaal mogelijk college formeren, om de woningnood écht aan te pakken.

We gaan ervoor! #VoorElkaar

Reactie toevoegen

U bent hier